PHP Programmering

PHP er et objekt-orienteret server-side programmeringssprog, der rummer mange muligheder for udviklere og brugere. Det er på nuværende tidspunkt det mest brugte programmeringssprog til dynamiske webløsninger. Mere end 20 millioner hjemmesider benytter det, og der hersker derfor ingen tvivl om dets dominans på internettet.

Programmeringssproget PHP er kendt fra store sider som Facebook, Wikipedia, WordPress m.fl.

Da PHP er et server-side sprog, bliver det håndteret via en server i modsætning til eksempelvis HTML som er browserhåndteret. Dette gør at muligheden indenfor dynamiske funktioner er langt større i PHP end andre tilgængelige programmeringssprog.

Hvad kan du med PHP?

Med PHP får du alle muligheder for en dynamisk og velfungerende webløsning uanset størrelse og kompleksitet. PHP favner bredere end andre programmeringssprog idet du kan skrive alt fra PHP og HTML til CSS og JavaScript i .php filerne. Det vil alt sammen blive læst og behandlet af serveren.

Det betyder, at du eksempelvis kan kreere både e-mailservice, drive et forum med loginfunktion og lave en interaktiv kalender i samme sprog og filer.

Ikke alene minimerer det dit ressourceforbrug idet serveren kan håndtere flere opgaver på samme tid, det øger også fleksibiliteten og effektiviteten.

Muligheder med PHP til din webshop eller Content Management System

PHP er ikke blot brugt til at kreere webløsninger. PHP rummer langt flere muligheder end det, og nogle af disse er brugen i forhold til webshop og Content Management System.

På blot på år, har flere forskellige CMS systemer vundet frem grundet deres simple og intuitive kontrolpaneler, store bibliotek af tilgængelige plugins og moduler samt den korte læringskurve det tager, at stable selv store og komplekse systemer på benene.

Nogle af de mest populære og benyttede CMS og e-commerce systemer, baseret på PHP er disse:

Fælles for dem er, at de er baseret på PHP som programmeringssprog og derfor rummer de mange fordele og muligheder som førnævnt. De er lette at opsætte og indenfor meget kort tid, har du en køreklar hjemmeside med et letbetjent kontrolpanel, tusindvis af plugins og høj sikkerhed.

Systemerne er open source og millioner af udviklere tilføjer hele tiden nye plugins og moduler til arkivet, som derfor altid rummer en løsning til ethvert problem. Du kan med andre ord på kort tid komme fra opstart til indtjening med en letbetjent, dynamisk og sikker webløsning.

Hvorfor er det en fordel, at PHP er open source?

At PHP er open source betyder at det er et programmeringssprog hvor kildekoden er gratis og frit tilgængelig. Enhver bruger kan dermed redigere og tilpasse fuldstændig så det matcher ens behov bedst muligt. Samtidig betyder det også at udviklere over hele verden sammen bidrager til at udvikle sproget hele tiden gennem brug, tilpasninger og feedback. Det er derfor et programmeringssprog, der konstant er i bevægelse og udvikler sig.

Programmering af hjemmesider i PHP

Eftersom der er flere forskellige programmeringssprog på markedet, som hver har sine styrker og svagheder, kan man forledes til at tænke over hvorfor, det præcis så er en fordel at vælge PHP.

Hvis vi forestiller os, du skal bygge et hus, så er der forskellige dele, vi kunne sammenligne med programmering. Byggestenene, vægge, vinduer, døre, tag mv. som danner selve rammen om et hus ville svare til HTML kodning. Det er det basale – byggestenene.

Så skal der tages stilling til hvilken farve vinduer og døre skal males i samt om taget skal være stråtag, eternit eller tegl. Det svarer til CSS kodningen.

Så har vi egentlig et hus, du fint kan bo i. Men der er nogle features, der ville være rare at have. Måske en automatisk dørlås, udendørslys på timer eller interaktiv styring af temperaturen i huset. Den del ville svare til PHP kodningen. Det, der gør stedet dynamisk, fleksibelt og effektivt.

Programmering med PHP frameworks

Det kan være en fordel at gøre brug af et framework når der kodes nyt. Det kan give en bedre struktur på koden og minimere fejl undervejs. Den gode struktur et framework kan give til koden, sikrer også at flere forskellige programmører kan være involveret i samme kode og/eller arbejde videre på denne uden først at skulle forstå tidligere struktur.

Vi arbejder med forskellige frameworks som kan give dig en god start, på din nye webløsning.

Vi arbejder bl.a. med:

  • Laravel
  • CodeIgniter
  • Symfony

Disse er nogle af de store PHP frameworks som alle rummer mange muligheder. Eksempelvis har de forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som kan højne sikkerheden i din webløsning, ligesom de basale funktioner til eksempelvis brugeroprettelse allerede er implementeret og derfor let tilgængelige.

Reducering af omkostninger med PHP – hvordan?

Endnu en af de helt klare fordele med PHP som programmeringssprog er, at du kan reducere firmaets omkostninger eller helt øge indtægten ved at optimere dine webløsninger.

Med få skridt kan du få skabt webløsninger der:

  • Sparer tid og ressourcer i udvikling og brug grundet det dynamiske indhold
  • Er open source og dermed gratis og frit tilgængeligt hvilket fjerner nødvendigheden af dyre licencer og binding af forskellige specialister
  • Har en stor mængde plugins og moduler, der allerede er udviklet og derfor kan bruges i stedet for du konstant selv skal få udviklet nyt
  • Kan automatisere processer og derved fastholde samt skabe nye kunder gennem en online og altid dynamisk tilstedeværelse

PHP udvikling med TB Coding

TB Coding har med årene opbygget en stor viden og erfaring indenfor netop PHP kodning og de muligheder, programmeringssproget har at tilbyde.

Vi har hænderne på tastaturet og følger med i udviklingen af et så dynamisk og levende sprog som PHP, hvilket gør os til en stærk samarbejdspartner på området.

Netop PHP udvikling er én af vores spidskompetencer her hos TB Coding og vi kan derfor hjælpe med alt fra selve programmeringen til sammenkoblinger med eksempelvis MySQL, javaScript, CSS og andre teknologier.