Thomas Bonderup

Deep Learning til skadesprognose på flymotorer

Publiseret Apr 20, 20227 min læsning0 kommentarer

Dette projekt handlede om at bruge deep learning til skadeprognose på flymotorer. Projektet var en del af et datalogisk kursus kaldet kunstig intelligens og deep learning, som jeg tog i forbindelse min master i datalogi og informatik på Roskilde Universitet.

Målet med projektet var at finde ud af, hvornår flymotorer er ved at gå i stykker, så de kan blive repareret i tide før yderligere nedbrud for at reducere omkostningerne.

Jeg brugte deep learning til at give indsigt i fremtidsforudsigelser ved at analysere data fra fortiden. Datasættet brugt i dette projekt bestod af Turbofan Engine Degradation Simulation Data Set fra Nasa, der inkluderede tidsserie-data fra simulerede flymotorer. Billederne nedenfor viser nogle af sensor aflæsningerne fra datasættet.

data visualisering sensor aflaesninger fra flymotorer.png

Jeg udforskede forskellige deep learning-arkitekturer til dette projekt. Jeg arbejdede på en simpel lineær regressionsmodel og udforskede derefter multilayer perceptrons og recurrent neural networks (RNN) og long short term memory (LSTM).

Projektet blev kodet i Python med TensorFlow og Keras high level API.