Automatisering af opgaver med Python scripts

Når jeg arbejder til dagligt som programmør, prøver jeg hele tiden på at løse mine opgaver hurtigere og smartere ved hjælp af computeren kraft. På det seneste har jeg arbejdet en del med Python Scripts, som jeg har brugt til automatisering af opgaver.

Opgaver Python scripts kan nemt kan automatisere:

  • Søgning i filer og på tværs af flere filer.
  • Oprettelser, opdatering og flytning af filer og foldere.
  • Søgninger på internettet og download af indhold.
  • Opdateringer og formateringer af Excel filer.
  • Web scraping

Python Script til søgninger på Google

Google er et fantastisk redskab til at finde information på internettet, og det er noget stort set alle danskere bruger dagligt. Jeg bruger selv Google rigtig meget til dagligt, når jeg arbejder som programmør. Her bruger jeg Google til at finde information på internettet, som jeg bruger at løse mine opgaver med. Det kan fx være noget information om et nyt programmeringssprog, som jeg bruger til at udvikle noget software for en kunde. Her Googler jeg efter programmeringssproget og klikker mig ind på de første søgeresultater på Google. Jeg laver mange af sådanne nogle Google søgninger i løbet af en dag.

Almindelig Google søgning:

  • Åbner browser
  • Går ind på google.com
  • Indtaster søgeord
  • Klikker på 5 første resultater.

For at spare tid på hver Google søgning bruger jeg et Python script, som automatisk åbner de 5 første søgeresultater på Google i hver sin fane i browseren, når jeg søger efter et søgeord på Google.

For at gøre det nemmere at bruge dette Python script, har jeg lavet en batch file(bat fil), som automatisk kører scriptet, når jeg skriver en kommando i terminalen.

Python Script til søgninger på Google

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *